CIRCULA!

TREN DE LA CREACIÓ I FORMACIÓ

PROJECTES AMB ALTRES ENTITATS

INTRODUCCIÓ

Circula! és una iniciativa col·laborativa entre diversos agents articuladors del sector que pretén fomentar i facilitar l’exhibició de peces de dansa i activar diverses propostes de formació a través dels nostres professionals a les comunitats de Madrid, València, Catalunya, Euskadi, Andalusia, Canàries i Principat d’Astúries.
Circula! és un circuit amb repercussió estatal que té per objectiu fomentar la formació i la visibilitat d’espectacles en què el moviment i el cos són eix central i facilitar la mobilitat dels nostres professionals i complicitats entre les comunitats autònomes, més enllà d’un únic intercanvi de peces escèniques.Cada comunitat selecciona un/a creador/a (amb companyia o sense) que podrà mostrar la seua obra i fera una proposta formativa (taller, classe magistral, work-shop…) en una de les altres quatre comunitats autònomes. Cada creador/a rep una ajuda de 2.500 euros, que inclou l’actuació i l’acció formativa corresponent.S’hi ofereix l’oportunitat a les/als creador/es valencians/es de mostrar el seu treball en altres comunitats autònomes i de fer circular les seues peces, fet que, a més a més, afavoreix els seus projectes a l’hora de sol·licitar ajudes i subvencions públiques de caràcter estatal.Les peces presentades no poden haver-se exhibit a la comunitat que l’acull ni haver participat en circuits i xarxes estatals públiques de cada any, amb l’objectiu d’afavorir que s’hi exhibisquen projectes escènics de més risc i amb més dificultats per a girar.Circula! és un projecte d’àmbit estatal de foment de la formació contínua, que afavoreix l’intercanvi artístic i la visibilitat d’espectacles de dansa.
Circula! és un projecte que facilita la mobilitat geogràfica dels professionals de la dansa.

DESCRIPCIÓ I TRAJECTÒRIA DEL PROJECTE

Circula! naix l’any 2015 com un projecte col·laboratiu de les associacions de professionals de la dansa de la Comunitat Valenciana, Catalunya i la Comunitat de Madrid. S’articula mitjançant convocatòria pública: els afiliats i les afiliades a les entitats promotores del projecte poden presentar-hi la seua proposta escènica i formativa. En l’edició de 2020 som set associacions estatals. Les reunions preparatòries estaven previstes en el context del festival Dansa València, però no es van poder dur a terme.

EXHIBICIÓ DE LES PROPOSTES ESCÈNIQUES

L’exhibició de les propostes seleccionades i l’acció formativa a 202 es va concentrar entre setembre i desembre de 2020 en diverses autonomies i teatres, pròximament novetats 2021.

MITJANS MATERIALS, HUMANS I TÈCNICS//EQUIP HUMÀ

La direcció, coordinació, gestió, producció i comunicació del projecte Circula! va a càrrec dels gestors de cada associació participant en el projecte. En total set persones treballant coordinadament són les encarregades d’implantar el projecte de principi a fi. A més a més, són els responsables de dur a terme l’avaluació de Circula! en cadascuna de les seues edicions per tal d’incorporar-hi millores any rere any.Les comissions de valoració es constitueixen en set equips que treballen de manera independent, un per cada territori que participa en el projecte. Estes comissions territorials estan formades per un membre de la junta directiva i un representant dels espais escènics que participen en Circula!Cada comissió està integrada, com a mínim, per un representant de l’espai d’exhibició que acull la proposta i un membre de la junta de l’associació corresponent.El disseny gràfic (logo de Circula! i programacions) el fa l’equip de comunicació de l’APdC (Catalunya), mentre que el disseny de les convocatòries va a càrrec de la gestora cultural de l’APDCV (Comunitat Valenciana). Pel que fa a la comunicació , tot i que cada entitat té autonomia i fa servir els seus propis recursos i eines de manera independent, hi ha coordinació pel que fa als continguts que s’han de difondre.

CIRCULA! 2021

Circula! 2021 va arribar a València el cap de setmana del 10 al 12 de desembre.

El 10 i 11 de desembre vam gaudir de Retratos Errantes del Group LABOLSA i el 12 de desembre de la genealogía de un deseo de Lucía Jaén en la Mutant. Enguany Circula! a la Comunitat Valenciana va comptar la singularitat que l’espai de la Mutant va triar una de les propostes valencianes perquè estigués també en la Mutant durant el cap de setmana CIRCULA!, i així, vam poder veure a la peça de Lucía Jaén el 12 de desembre.

A més, el dia 11 de desembre es va realitzar una classe magistral del Group LABOLSA en la Mutant.

D’altra banda, la companyia valenciana que va circular enguany a una altra comunitat va ser la nostra sòcia Christine Cloux. L’Associació PAD (Asociación Andaluza de profesionales de la danza) va seleccionar la peça Tout Finira bé de Christine Cloux i Jorge Picó, aquesta peça va ser presentada a la Sala B del Teatre Central (Sevilla) el passat 1 de Desembre.

projecte circula

CIRCULA! 2020

La comissió valenciana ha seleccionat la companyia madrilenya de Mercedes Pedroche amb el seu treball Artificios y Leopardos que va actuar a l’Espai d’Arts Vives La Mutant el 11 de Decembre i va realitzar dos tallers al Conservatori Professional de Dansa de València el 9 de Decembre.

La comissió basca ha seleccionat la creadora valenciana Cristina Gómez, que va actuar a la Sala Baratza el dia 16 d’Octubre i va realitzar el taller el dia 17 d’Octubre a la Sala Baratza de Vitoria-Gasteiz.Beneficiaris indirectesQualitat, trajectòria i innovació són els criteris principals que tenen en compte estes comissions de valoració a l’hora d’estudiar les sol·licituds.

projecte circula