Equip

APDCV

Junta directiva

Angela Verdugo Presidenta APDCV

Ángela Verdugo

Presidenta

Més informació

Ballarina, coreògrafa, docent i investigadora.

Llicenciada en Coreografia i Diplomada en Dansa Clàssica pel Conservatori Superior de Dansa de València. Àmplia la seva formació en aquestes i altres tècniques i disciplines com el Contact, body weather, improvisació i composició a temps real, entre altres.

Com a docent ha impartit classes des de 1997 fins a l’actualitat en diverses acadèmies i centres i de diferents disciplines.

Com a Intèrpret des de 1994 ha treballat amb múltiples companyies centrant finalment la seva atenció en les seves pròpies creacions des de la seva companyia, La Siamesa.

És en aquesta en la qual treballa des de 2006 fins a l’actualitat com a coreògrafa i directora estrenat fins avui:

Que le corten la cabeza!! (2006) Bacant.es (2008) Col·labora en la producció de l’espectacle Malajes de la Cía..La sonrisa de Caín, Lithium (2008) Anestesia Psiquica (2009) Azul Sostenido(2011) Diógenes (2013) A-normal o la oveja errante(2017) i SC_Santa Cultura (2019).

Nominada a millor espectacle de dansa i millor ballarina pels Premis de l’Institut Valencià de Cultura 2019 per SC_ Santa Cultura.

Recomanació de la comissió per la Comissió de la Xarxa de la comissió de Ballet, Dansa i Arts del moviment de la Xarxa Espanyola de Teatres, Auditoris, Circuits i Festivals de Titularitat Pública (redescena) i nominada a millor espectacle de dansa i millor direcció coreogràfica pels Premis de l’Institut Valencià de Cultura 2018 per a-normal o la oveja errante.

Segon premi en l’I Festival Internacional de Dansa Breu de Vila Real en el 2012 per Lithium.

Elena Gómez Pérez Vicepresidenta APDCV

Helena Gómez Pérez

Vicepresidenta

Més informació

Helena Gómez és intèrpret, docent de dansa i co-directora de la companyia multidisciplinària La Lola Boreal. Llicenciada en Belles arts per la Facultat de Sant Carles de la Universitat Politècnica de València i Graduada en Coreografia i Interpretació de Dansa Contemporània pel Conservatori Superior de Dansa de València. Es va graduar també en Dansa Clàssica en el “Centre Professional de Dansa Valencià”.
La seva marxa professional comença de la mà de la Dansa Jazz amb la companyia de MªJosé Crespo. En 2010 forma part de l’elenc de l’òpera Aida al Palau de l’òpera de València.
És creadora i intèrpret de la companyia La Lola Boreal, des de 2012 fins a l’actualitat, ha co-dirigit els següents espectacles: “Vila Quitapenas“, “Línia Sensible“, “Bubalú. No todo nos parece una mierda“, “Espai Bàsic“, “Bicistorias” i “MAMA”. S’encarrega de la direcció de l’última producció: “Marrrr” estrenada en Carme Teatre en el marc del Festival Circuit Bucles de València.
Els seus espectacles han girat tant dins com fora de la Comunitat Valenciana, a través de xarxes com: La Xarxa de Teatres Alternatius o PLATEA. Així mateix, han participat en festivals internacionals com “Fringe Madrid” i nacionals com “Russafa Escènica”. L’espectacle “MAMA”, va ser nominat a millor espectacle de dansa de carrer 2019 als premis del Institut Valencià de Cultura.
Des de 2017 és intèrpret de EnÁmbar Dansa en els espectacles “La ChicA Caracol” i “Mukuki“.
La seva motivació és ensenyar el moviment del cos a través de la consciència i expressió corporal, per això des de 2012, compagina la seva activitat escènica amb la docència de la Dansa. Crea i investiga espectacles, a més de sessions i tallers didàctics destinats tant a adults com a xiquests i adolescents, focalitzats en el procés de creació.

Albert García Saurí Secretari APDCV

Albert García Saurí

Secretari

Més informació
Albert Garcia Saurí, nascut a València en 1986, va descobrir la dansa en Botànic Espai de Dansa (València), posteriorment es va traslladar a Barcelona on va continuar la seva formació en A.R.E.A i va acabar graduant-se en el Conservatori Institut del Teatre amb l’especialitat de dansa contemporània. Ha treballat amb diferents coreògrafs i companyies com a Pla B, (Tarragona), Sidi Larbi Cherkoui (Berlin-Milan) Alvaro Restrepo – Colegio del Cuerpo (Cartagena d’Índies (Colòmbia), Constanza Macras-Dorky Park (Berlin), Eva Bertomeu (València), Sol Picó, (València – Barcelona) entre altres i ha coreografiat i impartit classes en diferents companyies d’Alemanya, Mèxic, Colòmbia i Espanya.
Actualment treballa a les escoles “Off” “StarDanze” i “EBCD” compaginant-ho com primer ballarí i assistent en EBCD, així com com a professor i coreògraf del programa intensiu de l’escola. També és secretari de l’ APDCV i Secretari d’Organització de ConArte. I en 2018 es va estrenar com a director i coreògraf de la seva pròpia cia.. eLeCeDe.
Mónika Vázquez Vocal APDCV

Mónika Vázquez

Vocal

Més informació

Graduada al Conservatori de Dansa de València en la Formació Professional de dansa contemporània on, actualment, estudia Coreografia. Ha completat la seua formació amb nombrosos cursos nacionals i internacionals amb professionals com David Zambrano, Mal Pelo, Natalia Jiménez, Bea Fernández, Roberto Oliván o Meytal Blanaru. És creadora i intèrpret de les peces Siri, ¿tú qué piensas? (2020), InCom (2018) i Seyahat (2016) de Cia.Dunatacà i de la peça Piélago, mar abierto (2017) de Col·lectiu Lloc Incert. En circ es forma a Barcelona a l’Escola Rogelio Rivel. Com a acròbata ha intervingut en diversos espectacles del Circ Gran Fele com Viaje a la luna (2013) o Orient Exprés (2017) entre altres; ha treballat amb el performer Vicente Arlandis en el recorregut performàtic de L’IVAM La Línea; ha sigut intèrpret de les obres de teatro i circ Eterfeel (2016) de la Cia. Aerial Jockey Strada, La vaca que riu (2018) de Cia Patrícia Pardo, Habla Coño Habla (2020) de Cía Unaovarias; i actualment participa com a ballarina i acròbata a la producció pública de l’Institut Valencià de Curtura Perenne.

Asun Noales Delegada Territorial Alacant APDCV

Asun Noales

Delegada Territorial Alacant

Més informació
Asún Noales. Creadora, ballarina i directora de la Companyia OtraDanza. Llicenciada en coreografia i tècniques de la interpretació.
Ha format part de companyies Internacionals com BCB, Mudances, Tanz Fòrum Köln o Vicente Saez. Les seves creacions formen part del repertori de companyies com a Lluna Negra (Chicago), Circo Rigolo (St Gallen) o Tanz Company Giesen. Paral·lel al seu treball de creació, impulsa al sector de la dansa a la Província d’Alacant des de diverses plataformes com el Festival Abril en dansa, el Projecte GoOD o els intensius d’estiu DANSA PER A TOTS.
Rep diversos Premis en Certàmens Internacionals com Burgos Nueva York, 8 Masdanza i Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana en diferents categories.
SONIA GONZÁLEZ SÁNCHEZ Delegada territorial Alacant APDCV

SONIA GONZÁLEZ SÁNCHEZ

Delegada territorial Alacant

Més informació
Actualment és gerent i co dirigeix l’Escola de Dansa Pilar Sánchez d’Elx, que compleix més de mig segle de labor pedagògica. És una de les escoles de dansa més prestigioses de la província d’Alacant, és considerada una pedrera de professionals de la dansa ja que alumnes d’aquesta escola ara són pedagogs amb grau superior, intèrprets i coreògrafs de prestigi, que estan desenvolupant amb èxit les seves carreres professionals en el terreny nacional i internacional. Sonia ha impartit i imparteix Dansa Clàssica i Contemporània a tots els nivells, Iniciació a la Dansa Espanyola, Balls Socials, Dansa creativa, Dansa i joc en família, Dansa per a la Tercera edat, Dansa per a persones amb habilitat mixta. En 2017 inaugura la nova sala La Molinera, centre de dansa i estudis artístics i seu de l’Escola de dansa Pilar Sánchez que dirigeix i elabora paral·lelament a la docència una programació com a sala alternativa per a la mostra de treballs escènics en aquesta. En 2019 va ser diplomada en els tres nivells que atorga el Consell Internacional de Dansa de la UNESCO en dansa clàssica i contemporània.

Equip

Ana Henar Lorenzo Gestora cultural APDCV

Ana Henar Lorenzo

Gerència APDCV

Més informació

És Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Valladolid, Postgrau en Gestió Cultural (Gestió d’empreses culturals i Gestió de projectes culturals) per la UOC i Màster en Gestió Cultural especialitat en Arts Escèniques per la Universitat de València. Té experiència en coordinació i gestió d’organitzacions culturals, com a consultora en gestió de projectes i en producció de festivals i audiovisuals. Ha treballat en diferents entitats del sector, com la Federació d’Espais Teatrals Independents de la Comunitat Valenciana, el Centre Coreogràfic i ha col·laborat amb la Universitat de València com a assessora en jornades i altres projectes.
En els últims anys ha treballat al costat d’altres professionals en comissariats de cicles i jornades de pràctica escènica relacionades amb el cos i el moviment.
Des de novembre de 2017 és la gerent de la Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana.

Marta García Navarro Gestió de socis i comunicació APDCV

Marta García Navarro

Gestió de socis i comunicació

Més informació

Graduada en Psicologia per la Universitat de València, graduada en coreografia i interpretació de Dansa Contemporània pel Conservatori Superior de Dansa de València, màster de Gestió Cultural de la UV i l’UPV, actualment cursant el màster PERMEA d’educació y mediació a través de l’art. És creadora i intèrpret en les companyies La Lola Boreal, les Juntes, Col·lectiu Penja’m i Columpiant La Dansa amb les quals ha estrenat Mama (2018), nominada a millor peça de carrer en els Premis de les Arts Escèniques de l’IVC, Be Wine, my friend (2018), VOL II (2018), I+G (2019), No disc (2019), O_O (2020), Instrucciones para el devaneo (2020) MARRRR (2020) o R(MINDS) (2020), aquesta última producció publica de carrer de l’Institut Valencià de Cultura. També col·labora en projectes pedagògics com Dansa i No Gènere (projecte PLANEA) i Marrrr, un mar de plàstic (Resistències Artístiques del Consorci de Museus), a més ha treballat amb propostes d’inclusió social com Moments Art Dansa i Teatre. Des de 2019, imparteix classes de dansa contemporània, improvisació i composició en el Centre de Dansa Maria Carbonell. A més a més, desenvolupa tasques de gestió de socis i comunicación a l’APDCV i coordina la gestió de publics del Festival Russafa Escènica (València).