Política educativa

ÀREES DE TREBALL

EDUCACIÓ

Oferta Pública d’Ocupació Cos de Professorat i Catedràtics de Música i Arts Escèniques

Introducció de millores en la futura OPO, pel que fa a: terminis de la convocatòria, requisits d’accés, mèrits baremables, capacitat investigadora i màsters, tribunals i proves pràctiques.

Professorat especialista

Tant en el nivell professional com superior. Regularitzar les situacions actuals i establir mecanismes i protocols d’assignació.

Ensenyaments Professionals de Música i Dansa

Reconeixement de títols, qualificacions professionals, Europass, estat dels conservatoris, llei d’incompatibilitats, introducció de continguts de Formació i Orientació Professional, desenvolupament de les especialitats de música moderna, centres integrats.

Ensenyaments Superiors de Música i Dansa

Full de ruta de l’adscripció a la universitat, processos selectius professorat, desenvolupament de processos d’avaluació de la qualitat del professorat, de l’ensenyament i de les institucions. Investigació i programes de doctorat i processos d’avaluació curricular.

Vinculació entre el món professional i l’acadèmic a tots els nivells educatius

Beques, entrades a concerts, professorat convidat, docents especialistes i establiment d’oficines d’emprenedoria cultural.

Batxillerats artístics

Consolidació i contractació de professorat especialista en dansa.

Conservatori de Castelló

Seguiment de la implantació del Conservatori Professional de Dansa.

Escoles de dansa

Una altra de les prioritats en matèria educativa, ja que l’APDCV vol defensar també les necessitats d’este sector dels professionals associats.

NEGOCIACIONS AMB LA CONSELLERIA

L’APDCV té obertes diverses negociacions amb la Conselleria d’Educació per a abordar millores en aspectes que afecten el nostre sector.

Al juny de 2020, l’APDCV va renovar la seua Comissió de Treball en Educació. En l’actualitat, la coordinació la porta el nostre soci alacantí, Joaquín Ponce i el valencià Miguel Tornero.
Hi destaquem la nostra aliança amb l’AMPE (Asociación de Músicos Profesionales de España) en temes d’educació d’ensenyaments artístics, motiu pel qual el nostre treball amb esta entitat i la seua delegació a la Comunitat Valenciana és estreta i permanent.
L’APDCV compta amb l’assessorament i el suport de l’STEPV en temes d’educació.
Des del febrer de 2020, s’ha impulsat la Comissió d’Escoles de Dansa, la coordinació de la qual va a càrrec de la sòcia valenciana Amparo Ferrer de Botànic.
Finalment, l’APDCV, com a associació integrada en estructures supraautonòmiques, participa en l’elaboració i el seguiment de altres projectes d’educació.