V FESTA DELS PREMIS APDCV 2023 A ESPAI LAGRANJA

V FESTA DELS PREMIS APDCV de l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana

Enguany juguem i la clau està en la dansa

En aquesta V edició es donaran premis en sis categories i Amparo Ferrer Torregrosa serà la premiada a la trajectòria destacada.

 

El 4 de novembre de 2023 en Espai LaGranja, APDCV celebra la seua V Festa dels Premis.

La Festa dels Premis APDCV és una celebració amb l’objectiu de valorar i destacar els treballs de professionals de la dansa dels dos últims anys. Les mateixes sòcies valoren i voten els que els han semblat més interessants, arriscats, productius o delirants de les dues últimes temporades.

Són uns premis que la professió es dóna a si mateixa, per això són especialment importants i emotius per a la dansa. Enguany la Festa dels Premis neix sota el lema #JUGUEM? #LA DANSAÉSLACLAU, donant valor a l’entorn lúdic i festiu d’estar juntes i serà dirigida per Alexander Espinoza, Carmela García i Kiko López seleccionats per convocatòria pública entre les persones associades a APDCV. El disseny de la imatge és de Pepín Zurriaga com en la passada edició.

Els Premis es reparteixen en sis categories a professionals valencians que han destacat en: interpretació, creació, recerca, docència, projecte pedagògic i projecte social.

A part d’aquests sis premis, que han estat directament votats pels socis, la Junta Directiva de APDCV atorga un premi a la trajectòria destacada, que en aquesta edició és per a Ámparo Ferrer Torregrosa, directora pedagògica i empresarial a l’Escola de Dansa “Botànic Espai de Dansa” durant més de 30 anys, des d’on dóna un suport ferm a la seua creença en el potencial de la dansa i del moviment com a mitjans de transformació social i generadors de coneixement, totalment necessaris dins del sector educatiu. En aquestes últimes edicions les premiades han estat Gemma Gisbert, Julia Grecos o Sol Picó.

Aquestes són les nominacions en cadascuna de les categories d’aquesta V edició:
En el perfil de sòcies d’APDCV cada vegada hi ha més diversitat. Això es reflecteix en les nominacions que són un reflex de la realitat del sector de la dansa valenciana.

Les nominades a intèrpret destacada són Rosa Sanz per “El camino del olivarito”, Marta Santacatalina per “Todos sabenl lo que está pasando”, Edu Migro per “Nardo”, Eduardo Zuñiga per “Hellouses y Goodbyeses”, Cristina Gómez per “Anhel” i Mar García per “Nicolasito Pertusato”.

En la categoria d’investigadora destacada les nominades són: Antonio Jumella, Rosario Rodríguez, Santiago Ribelles, Federica Fasano, Leticia Ñeco, Dolma Jover i Lorena Martínez Crespo.

En la categoria de docent destacada les nominades són: Antonio Jumella, Alícia Herrero, Asun Noales, Rocío Pérez, Carmela García i Sebastián Rowinsky.

En la categoria de creadores destacades són 7 les nominades amb treballs molt diferents i interessants; Norberto Llopis per “Máquinas, Paula Serrano per “Tots saben el que està passant”, Cris Gómez per “Anhel”, Mar García i Javier Soler per “Record: Qué nos pasará?”, Kiko López per “Honest” i Raúl León (La Coja Dansa) per “Sòl”.

En la categoria projecte social destacat les nominades són: A QUELAR! de la Calle Balia, Famílies en Dansa, IVAM de Vicent Gisbert, SALUDAR-TE de Juana Varela, Dansa Sènior de Cristina Puchades i Alicia Herrero (IDES), FlavaJams/MADJAM de Manel Ferrandiz.

En la categoria de projecte pedagògic destacat les nominades són: Me gusta bailar, pero se me da fatal del Colectivo Danzate, Projecte Good de Otra Danza, Valencia Dancing Forward i Babies Only dels ARTS EDUCACIÓ d’Alicia Herrero i Cristina Puchades.

 

Enguany la Festa dels Premis es planteja com un dia de convivència i diversió. L’adreça de la gala ha programat una jornada que començarà a les 13 del migdia amb una benvinguda i paella popular, a les 16.00 començarà una apassionant Escape Room i a les 18.00 començarà el lliurament de premis. Tota la jornada tindrà lloc en Espai LaGranja, sens dubte l’espai de convivència de la dansa per excel·lència en aquests últims anys.

Tota la informació per a assistir a aquesta jornada sigues professional de la dansa o simplement que estigues interessada en les arts de moviment la podràs veure en les xarxes socials d’APDCV i en www.profesionalesdanza.com.