FIRA esFERa

Fira d’Associacions Arts Escèniques

PROJECTES AMB ALTRES ENTITATS

Les associacions que formen part del conveni signat amb l’Ajuntament de València dins del TEM organitzem la FIRA ESFERA D’ASSOCIACIONS D’ARTS ESCÈNIQUES.

objectius

  • Mostrar qui som i què fem les associacions d’arts escèniques valencianes.Incidir en el treball de barri, on les arts escèniques participen del desenvolupament cultural a una escala menuda però imprescindible.
  • Crear un espai d’intercanvi i comunicació entre les arts escèniques i la vida associativa i cultural del barri.
  • Continuar explorant maneres d’apropar la pràctica escènica des del teatre, el circ i la dansa.
  • Obrir espectacles i activitats de les nostres associacions a la ciutadania.Un dels objectius és l’agermanament de les arts escèniques.
  • Volem obrir esta FIRA a totes les associacions del sector que vulguen participar-hi.
fira esfera

MITJANS MATERIALS I HUMANS

Tenim a la nostra disposició les gestores de cadascuna de les associacions impulsores, que treballaran conjuntament organitzades per la figura d’una coordinadora. A este equip se sumarà un/a tècnic/a, un/a responsable de producció i logística, un/a responsable de comunicació i xarxes socials i un/a tècnic/a audiovisual per a la realització de fotografies i l’edició de vídeos promocionals i de resum de la fira.La realització dels estands i del material de comunicació i difusió anirà a càrrec de cada associació.

2021: III FIRA esFERa

A 2021 hem gaudit de la III Fira a la Mutant el dia 18 de juny.

PROGRAMACIÓ

10h. TROBADA ENTRE ASSOCIACIONS

Espai de xarrada, d’escolta i de sinergies. La trobada va ser facilitada per Emma Luque, facilitadora, educadora popular i formadora a nivell internacional, en el marc de projectes de desenvolupament comunitari, resolució de conflictes, acompanyament psicopedagògic, emprenedoria social i comunicació no violenta, des de la investigació corporal i emocional.

 

12h. “EFECTO SIAM”, de Colectivo Sin Par

Peça curta de dansa contemporània inspirada en la història dels siamesos Chang i Eng Bunker, que explora el concepte d’unió física entre dues persones a través d’un debat mut, emfatitzant així en la dependència inherent de dos éssers humans que van arribar al món dins de la mateixa pell.

 

12:30h. TAULA REDONA DE LES ESCOLES D’AAEE

Després d’una jornada de reflexió prèvia, duta a terme per representants de les escoles d’AAEE Valencianes, es presentaran en la taula redona de la III Fira EsFERa els següents resultats:

  • La visibilització de la realitat que viuen les escoles d’AAEE a la Comunitat Valenciana.
  • Les possibilitats i/o alternatives per a resoldre les dificultats que trobem al “PROJECTE DE DECRET del Consell, pel qual es regula a la Comunitat Valenciana l’ensenyament no formal de la música i de les arts escèniques en escoles específiques”.
  • Els objectius, com a centres docents, a mig-llarg termini.

Es va aprofitar la jornada per a crear sinergies entre els i les professionals del sector, tant del pla civil com de l’institucional.

 

16:30h. MOSTRA/XARRADA DELS TALLERS REALITZATS PRÈVIAMENT

 

19:00h. “PEUS DALT”, d’Spinish Circo

Cinc individus ens embarquen en un viatge entre l’individu i el col·lectiu; compartint diferents universos en un espai comú, en el qual la confusió de la nostra pròpia identitat es relaciona amb l’alteritat i les personalitats dels altres. Expressant-se i relacionant-se a través del circ, el teatre, el moviment i la veu com a llenguatge en la cerca d’un mateix objectiu; sobrepassar l’individu i eixir de l’anonimat. Aconseguirem despertar?

fira esfera

2020: II FIRA esFERa

La FIRA es va celebrar el 18 de setembre de 2020. La FIRA és una mostra del que som de dues maneres: d’una banda, mitjançant estands informatius i visuals de les nostres activitats i dels associats i, d’altra banda, amb la mostra de números curts d’espectacles de teatre, circ, dansa i lectura