IV JORNADES DE LA DANSA ESPANYOLA AL S.XXI (2023)

IV JORNADES DE LA DANSA ESPANYOLA AL S.XII 

 

 

Les Jornades de la Dansa Espanyola en el segle XXI que, organitzades per l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV) i dirigides per Rosario Rodríguez van néixer fa ja diversos anys fruit de la tenacitat de les associades i associats que reclamaven atenció i cura cap a la dansa espanyola i de la voluntat i sensibilitat de la mateixa associació que va entendre aquesta necessitat i va saber canalitzar-la.

Les jornades s’han anat ocupant dels diferents estils que conformen la dansa espanyola. Així, en les dues primeres ocasions va ser la dansa estilitzada i el repertori de la gran artista Mariemma els protagonistes indiscutibles, mentre que en la tercera edició va prendre el relleu l’Escola Pista de bitlles de la imprescindible família Pericet. Podem dir amb orgull que un bon nombre de meravelloses mestres i mestres han passat ja per les jornades: María Dolores Marín, Paloma Gómez, Emilio Ochando, Ana María Bueno i Estela Alonso, i altres tantes convidades i convidats a les taules inaugurals, com les entranyables Julia Grecos i Curi Rodríguez i el molt estimat Vicente Gregori, sense oblidar a Cristina Alberola, magnífica exponent de la figura de Pepe Espadero.

En la cuarta edició d’aquestes jornades ens hem endinsat en els secrets del tablao flamenc. Misteri, màgia, follet… són termes que emboliquen el tablao, però també ho són els usos, els codis i els costums. Tot això es pretén revelar, ensenyar i aprendre en aquestes jornades per a afavorir que el flamenc seduesca i fascine, però des del saber obrar i el saber fer.

Aquestes jornades es van celebrar el 11 de març a Espai LaGranja (València)