POCS DIES PER A LA IV FESTA DELS PREMIS APDCV

JA ESTÀ ACÍ LA FESTA DELS PREMIS

GEMA GISBERT PREMI A LA TRAJECTÒRIA DESTACADA

23 de novembre a la Mutant

 

Estem ja a pocs dies de IV FESTA DELS PREMIS organitzada per l’Associació Valenciana de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana.

La Festa dels Premis APDCV és una celebració que ens permet reunir-nos i gaudir d’estar juntes, uns premis que són votats pels socis i socies, uns premis que pretenen reconèixer el treball dels i els professionals de la dansa valenciana.

DANSAR EN XARXA, JUNTES  I NOVES CATEGORIES

Dansar en xarxa és el lema triat per a aquesta IV edició dels premis. El treball de l’Associació  durant la pandèmia fins al moment ha estat frenètic, treballant a nivell local, autonòmic i estatal pel professional de la dansa i per la seva difícil realitat. El treball en xarxa al costat de diferents  agents que conformen aquest teixit associatiu ha estat i és crucial per a continuar avançant i aconseguir canvis juntes.

La direcció dels premis d’enguany està a càrrec de Santi de la Fuente al costat del col·lectiu LES JUNTES. Estan treballant en aquesta gala en el qual l’objectiu com el seu mateix nom indica és estar juntes i passar-s’ho bé. No us podeu perdre aquesta gala que estarà plena de color, purpurina i moltes sorpreses.

Enguany el cartell ha sigut creat per Pepin Zurriaga (@pepin_produce), dissenyador creatiu que treballa amb companyies de Dansa i espais escènics. Un cartell on es veu l’essència dels premis i del treball en xarxa.

Una altra de les novetats d’enguany són les noves dues categories d’aquests premis: projecte social destacat i premi pedagògic destacat. Aquests projectes són indicadors de la potencialitat de la dansa, del seu abast i de la necessitat d’arribar a nous contextos més enllà l’espai d’exhibició. El potencial transformador de la dansa com a eina de canvi es posa en manifest en aquests premis 2021.

Per tant enguany seran 6 les categories que presenten aquests premis. creador/a destacada, intèrpret destacada, docent destacada, investigadora destacada projecte social destacat, I projecte pedagògic destacat.

GEMA GISBERT PREMI A LA TRAJECTÒRIA DESTACADA

A més, en aquesta edició també es comptarà amb un setè premi en el qual es valorarà la trajectòria.

La Junta Directiva de l’APDCV ha decidit donar enguany el premi a la trajectòria a Gema Gisbert Huerta per la seva labor al capdavant del Centre Caterina i el seu treball a través de la Dansa per a la Inclusió de persones amb discapacitat física i intel·lectual. El premi s’atorga per la seva destacada sensibilitat i respecte en l’enfocament pedagògic, la seva apel·lació al moviment, el contacte i la creativitat com a generadors de vincles i estímuls i per la creació de la seva metodologia, Tiempo de la Espera, en referència a una actitud pedagògica oposada a la cultura dels resultats, les presses i l’exigència.

NOMINACIONS

En les nominacions d’engunay trobem una representativitat clara de la dansa valenciana actual. Unes nominacions on podem vore a professionals amb diferents trajectòries, estils i ámbits d’acció.

Les nominades són:

En la categoria intèrpret destacada estan Carmela García per la Mort i la Donzella, Paula Romero pel Conte de Persèpolis, Wilma Puentes per Fake Life i Eduardo Zuñiga per la Mort i la Donzella. En la categoria creadora destacada té una doble nominació Asun Noales per la Mort i la Donzella i per Vigor Mortis, Sandra Gómez per Bailar el Sonido, Tatiana Clavel i Raúl León pel Conte de Persèpolis, Paula Serrano per Antes de que todos los sepan, Gustavo Ramírez y Viviana Escale por Soledad i Julia Irango per la Tragedia no es pa tanto.

Com a investigadora destacada estan nominades Carmen Giménez Morte, Rosario Rodríguez, Dolma Jover i Carolina Boluda i en la categoria de docent destacada són Mamen García, Eva Bertomeu, Paco Bodí, Santi de la Fuente, Rosa María Folgado, Carmela García i Noe Arcos les nominades.

Les noves categories vénen plenes de projectes amb trajectòria i reconeixement. En la categoria de projecte social destacat comparteixen nominació Cristina Puchades i Alicia Herrero amb la Dansa compartida amb malaltia mental, de Institut de dansa educocreativa i Acofem Xàtiva, Esther Mortes amb el seu projecte Ballet VAL+, Eva Moreno per  A QUELAR CABANYAL, Noe Arcos i Marta García amb el seu projecte O_O, Gema Gibert per Centre Caterina i finalment Virginia Lagarza i Aurora Diago amb el projecte Mobilitats Diverses.

Els projectes pedagògics nominats són: Babiesonly del Paula dels Arts i l’institut de dansa educocreativa i social (IDES) d’Alicia Herrero, València Dancing Forward, FIC EBC d’Eva Bertomeu, Projecte GO OD d’Una altra Dansa, Dansa i No Gènere, cos i espai de Marta García i Manuel Caldito i La Jove Companyia Gerard Collins de Mamen García.

CORRE A PER LA TEUA INVITACIÓ

La festa serà el dimarts 23 a les 20 hores. Encara que obrirem portes a les 19 per a començar a fer xarxa.

Pots agafar la teua a invitació gratuïta a la web de la Mutant.

¡T’esperem!

LINK ENTRADES