Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

CIRCUITO BUCLES

setembre 17, 2023 @ 8:00 am - octubre 22, 2023 @ 5:00 pm

CIRCUITO BUCLES_RAVA AVIS 

Del 17 de septiembre al 22 de octubre

 

 

Per primera vegada a la Comunitat Valenciana un festival d’arts escèniques dedica una edició a incloure més de 10 propostes en les quals els/as artistes son africans/as o afrodescendents.

Quin imaginari tenim en occident de les cultures africanes? Coneixem la seua diversitat i la seua contemporaneïtat, la seua barreja cultural amb expressions culturals europees i americanes? Coneixem les influències negres en el flamenc? Des d’occident només coneixem Àfrica com un continent, emmarcat les seves cultures només en aspectes folklòrics. Les danses Coupé-Decalé, Kuduro, Azonto i la dansa contemporània surgida en països de la regió Oest d’Àfrica, com el Senegal i Costa d’Ivori tenen el sincretisme i la potència de la barreja de cultures: occidentals i africanes.

El Festival Circuito Bucles. Premi AVETID al millor projecte d’arts escèniques 2021, vol fomentar la reflexió sobre el nostre desconeixement de les cultures tradicionals i contemporànies africanes i de les seves influències en expressions culturals del territori espanyol com el flamenc, així com contribuir a l’acostament a les mateixes de la ciutadania i l’entramat de la dansa valenciana.

Cada edició del festival suposa un desafiament nou, una revisió del seu model i format amb la finalitat d’enriquir-ho amb noves fórmules de participació per a acostar la dansa a tota mena de públic. Espectacles atractius i innovadors, per promocionar i donar impuls a les companyies i artistes de la Comunitat Valenciana afavorint intercanvis amb companyies nacionals i internacionals.

Per a aquesta XI Edició 2023 el lema pren com a inspiració el continent d’Àfrica i la bellesa de l’ancestral, la connexió amb la terra i la naturalesa. Rara Avis serà el títol d’aquesta edició, per a així aproximar-nos a la cultura africana que inclou una àmplia varietat d’expressions artístiques, creences, rituals i costums des de l’antiguitat fins als nostres dies.

Inusual, únic i excepcional. Pròxim i desconegut alhora.

Una programació en la qual es combinen propostes valencianes, nacionals i internacionals per a celebrar la seua singularitat, independentment del seu origen cultural i així promoure una comprensió més profunda de la tradició, i diversitat, fomentant el diàleg intercultural entre els participants i els assistents de l’esdeveniment.

Una oportunitat per a descobrir i apreciar la diversitat i singularitat de cadascuna d’elles.

 

 

PROGRAMACIÓ 

Mostra els detalls

Inici:
setembre 17, 2023 @ 8:00 am
Finalització:
octubre 22, 2023 @ 5:00 pm
Categories d'Esdeveniment:
,
https://circuito-bucles.com/