DID2O24. LES ESCOLES DANSEM JUNTES

Les escoles dansem juntes. Tots al carrer. 

13 municipis valencians s’uneixen

per a celebrar el Dia de la Dansa al carrer

 

El Dia Internacional de la Dansa (DID) es celebra el 29 d’abril i per a l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV) és una data on realitzar diferents accions amb l’objectiu de donar visibilitat al treball i diversitat d’aquest sector. Des de 2022, aquesta organització ha establert una setmana de dansa expandida —mitjançant diverses activitats i accions— sota el nom DANSEM JUNTES. Aquestes jornades es duen a terme —de la mà de l’IVAM, el TEM, La Mutant, Espai LaGranja i AVED—, amb l’objectiu de donar valor a les professionals que dia a dia treballen en el sector de la dansa.

Enguany, tretze municipis de la Comunitat Valenciana s’han unit a l’acció Les escoles dansem juntes. Tots al carrer en el marc de DANSEM JUNTES per a celebrar el DID a l’espai públic. Així doncs, entre el 27 i el 29 d’abril tindrà lloc una acció conjunta on diferents escoles municipals de dansa —sòcies d’APDCV— celebren aquesta ocasió al carrer per donar visibilitat al treball que es fa diàriament al sector, posant el focus especialment en les escoles de dansa. En aquest dia de celebració, es duran a terme les següents activitats: lectura del manifest pel DID 2024; representació de la flashmob FLOWERS+ABRAZO —amb la música de Miley Cyrus editada per a l’ocasió per Pablo Villanueva—, a càrrec d’alumnes dels centres de dansa participants, famílies i totes les persones que s’han volgut unir a aquesta acció participativa; i lectura del manifest pel DID expressament escrit per les escoles d’APDCV, on es destaca la preocupació per la inaturable evolució de la IA, fent un joc amb les paraules resistèncIA i resilièncIA de les escoles de dansa.

Les escoles participants, municipis, data i hora on tindrà lloc l’acte Les escoles dansem juntes. Tots al carrer en el marc de DANSEM JUNTES són les següents:

 • VALÈNCIA: 28 d’abril a les 11:30h al Teatre el Musical (TEM) amb alumnes del Estudio de Danza María Carbonell, Koppelia, Estudio 21 i el Centre Professional de Dansa Valencià.
 • ELX: 28 d’abril a les 12h a la plaça de l’Ajuntament amb alumnes de l’Escola Ana Carreño i l’Escola Pilar Sánchez.
 • BENIDORM: 29 d’abril a les 18h a la plaça de SSMM Reyes de España amb alumnes de les Escoles María José Moya Gisbert, Pilar Segura, LdVE de Daniela Arnoldo i Paqui Mora.
 • ALCOI: 28 d’abril a les 12h a l’IVAM amb alumnes de l’Escola 3Danza.
 • SANT VICENT DEL RASPEIG: 28 d’abril a les 11:30h al Estudio de Danza Inés López.
 • ONTINYENT: 28 d’abril a les 12h a la plaça de l’Ajuntament amb alumnes de l’Escola Masters Ballet.
 • LA VALL D’UIXÓ: 28 d’abril a les 19:45h a l’Escola Rytme amb les seues alumnes.
 • ALFÀS DEL PI: 28 d’abril a les 11:00h al passeig de l’Albir amb alumnes de l’Escola de Dansa Montse Solivelles dins del Festival Alfaz Dansa.
 • FOIOS: 27 d’abril a les 11:30h a la plaça del Poble amb alumnes de l’Escola Elena Lerma.
 • GUARDAMAR: 28 d’abril a la 13h a l’avinguda dels Pins amb alumnes de l’Escola Chari Candela i alumnes de l’Escola d’Elena Ruso de Callosa d’En Segura.
 • TAVERNES DE LA VALLDIGNA: 27 d’abril a les 11h a la casa de la cultura, a les 12h al mercat i a la 13h al passeig amb alumnes de l’Escola Xaro Arlandis.
 • MUTXAMEL: 11 de maig. Estudio de Danza José Soriano.

 

MÉS ACCIONS PER A CELEBRAR LA DANSA SOTA L’AIXOPLUC ‘DANSEM JUNTES’

La dansa ha unit diversos espais culturals valencians amb múltiples activitats per a commemorar el seu Dia Internacional sota el lema DANSEM JUNTES. Per tercer any consecutiu, el Teatre el Musical, La Mutant, l’IVAM, Espai LaGranja, l’Associació Valenciana d’Empreses de la Dansa (AVED) i l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV) s’uneixen per a celebrar la dansa i les pràctiques vives. Durant la setmana de l’efemèride del Dia Internacional de la Dansa hi ha programats tallers, sessions de portes obertes, performances i l’acció conjunta Les escoles dansem juntes. Tots al carrer.

El tret d’eixida serà el divendres 26 d’abril amb unes jornades de portes obertes al TEM on l’artista Julia Zac mostrarà el seu actual treball investigatiu on el cos i el so són els protagonistes. La resta del cap de setmana estarà ple d’activitats a l’Espai LaGranja, La Mutant i l’IVAM per a retre un homenatge a la dansa en totes les seus vessants i possibilitats.