CONVOCATÒRIA COMISSARIAT_RESIDÈNCIES ARRELANT DANSA LA VALL D’EBO I LA VALL DE GALLINERA

RESIDÈNCIES ARTÍSTIQUES ARRELANT DANSA 

La Vall d’Ebo i La Vall de Gallinera

CONVOCATÒRIA COMISSARIAT 

 

REDESCOBRINT I VALORANT EL PATRIMONI HISTÒRIC, ambiental i CULTURAL A TRAVÉS DEL COS

 

 

Amb l’objectiu de generar nous contextos de treball i possibilitats artístiques per als nostres socis i sòcies, APDCV impulsa, amb el suport de l’Institut Valèncià de Cultura (fons next generation), la primera edició de les Residències Artístiques en l’entorn rural a la provincia d’Alacant.

Aquest projecte de residències artístiques es desenvoluparà al mes de novembre en La Vall d’Ebo i Vall de Gallinera (Llombai, Beniali i Alpatro).

Aquestes residències pretenen promoure la creació artística en espais no convencionals i en connexió amb realitats perifèriques i les seues comunitats, fomentant el bescanvi entre els i les artistes i les comunitats que les acullen i creant connexions amb públic local i d’altres territoris.

En aquesta nova edició la provincia d’Alacant comptarem amb 4 artistes residents i dos comissaries (seleccionades per convocatòria).

A La Vall d’Ebo i als dos municipis de La Vall de Gallinera quatre companyies/artistes residiran durant cinc dies adaptaran el seu material coreogràfic a edificis, espais o cases en desús en una modalitat de site-specific que pretendrà habitar-los amb el gest donant-li vida amb el cos que dansa.

Cadascuna de les estades artístiques es conclourà amb una mostra oberta, i les i els artistes compartiran els seus processos creatius que giraran al voltant de la capacitat de resignifació dels espais quotidians mitjançant el cos.

A QUI ESTÀ DIRIGIT?

A ballarines, ballarins, coreògrafes, coreògrafs, professionals del camp de la dansa i les arts performatives, sòcies i socis de l’APDCV interessades i interessats en el comissariat de projectes en l’entorn rural i patrimonial.

Abstenir-se aquelles persones que no es puguen comprometre a estar durant tots els dies de residència en disponibilitat completa a l’espai de residència.

QUÈ OFERIM?

  • Allotjament
  • Una remuneració de 2.000 € (impostos inclosos), que s’abonaran després d’haver enregistrat una factura.

QUAN?

  • Les residències es duran a terme del 13 al 19 de novembre de 2023. El treball del comissari començara setmanes prèvies amb l’exploració del territori, el contex patrimonial i comunitari, l’espai de residència i la relació i coneixement dels projectes artístics seleccionats.
  • Les accions amb la comunitat s’organitzaran durant la setmana, depenent de la possibilitat del col·lectiu implicat.
  • Les mostres s’organitzaran en acabar el procés de residència (18/11 a La Vall d’Ebo i 19/11 als municipis de La Vall de Gallinera)

COM? 

Omplint un formulari: disponible fins al 19 d’octubre a les 24,00h de 2023, on aportar una carta de motivació per a participar en el projecte, la trajectòria artística amb enllaços a material audiovisual.

FORMULARI

 

Totes les sol·licituds seran avaluades i informades del resultat.

 

CONVOCATÒRIA 1º Edició Comissariat RESIDÈNCIES ARTÍSTIQUES ARRELANT DANSA_ALACANT

 

 

 

residencias de creacion