Equip

APDCV

Junta directiva

Angela Verdugo Presidenta APDCV

Ángela Verdugo

Presidenta

Més informació

Ballarina, coreògrafa, docent i investigadora.

Llicenciada en Coreografia i Diplomada en Dansa Clàssica pel Conservatori Superior de Dansa de València. Àmplia la seva formació en aquestes i altres tècniques i disciplines com el Contact, body weather, improvisació i composició a temps real, entre altres.

Com a docent ha impartit classes des de 1997 fins a l’actualitat en diverses acadèmies i centres i de diferents disciplines.

Com a Intèrpret des de 1994 ha treballat amb múltiples companyies centrant finalment la seva atenció en les seves pròpies creacions des de la seva companyia, La Siamesa.

És en aquesta en la qual treballa des de 2006 fins a l’actualitat com a coreògrafa i directora estrenat fins avui:

Que le corten la cabeza!! (2006) Bacant.es (2008) Col·labora en la producció de l’espectacle Malajes de la Cía..La sonrisa de Caín, Lithium (2008) Anestesia Psiquica (2009) Azul Sostenido(2011) Diógenes (2013) A-normal o la oveja errante(2017) i SC_Santa Cultura (2019).

Nominada a millor espectacle de dansa i millor ballarina pels Premis de l’Institut Valencià de Cultura 2019 per SC_ Santa Cultura.

Recomanació de la comissió per la Comissió de la Xarxa de la comissió de Ballet, Dansa i Arts del moviment de la Xarxa Espanyola de Teatres, Auditoris, Circuits i Festivals de Titularitat Pública (redescena) i nominada a millor espectacle de dansa i millor direcció coreogràfica pels Premis de l’Institut Valencià de Cultura 2018 per a-normal o la oveja errante.

Segon premi en l’I Festival Internacional de Dansa Breu de Vila Real en el 2012 per Lithium.

pere bodi

Pere Bodí

Vicepresident

Més informació

Ballarí i Docent

 Naix a Faura, València, on des de menut s’interessa per les manifestacions artístiques locals.

Aprén i creix amb la música tradicional una ampla varietat d’estils de dansa que desperten la necessitat de recerca i connexió amb les seues arrels històriques.

En l’adolescència comença a professionalitzar el seu interés per l’Art Dramàtic incorporant-se a dues agrupacions teatrals locals. Al mateix temps comença a prendre classes en altres disciplines de ball, primerament en balls de saló i llatins i posteriorment en dansa clàssica i contemporània.

Graduat per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València (2006) en interpretació textual i en Millennium Performing Arts de Londres (2009) en dansa professional.

Ha format part de les companyies de dansa: Ballet de la Generalitat (València), LaMov (Saragossa), Roberto G Alonso (Barcelona), Neo Ballet (Londres), Ballet Theatre UK, Van Huyhn (Londres). Així com en diverses produccions del Royal Opera House (Londres), Grange Park Opera (Londres), The Nave Group (Londres).

Després de la participació en el Tanz Atelier Wien, (2011 i 2014), comença a treballar amb el coreògraf/ballarí Alex Guerra, amb qui codirigeix Hort-Art, una plataforma cultural de dansa i art contemporània, amb un espai de creació i centre de residències artístiques a Faura (València).

Actualment, és professor de dansa aplicada a l’Art Dramàtic en l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears

javi hedrosa

Javi j. Hedrosa

Secretari

Més informació

Coreògraf i Ballarí

Estudia el Grau en Comunicació Audiovisual i Periodisme per la URJC, es gradua el Conservatori Professional de Dansa de València i posteriorment estudia coreografia en el CDCN de Tolouse (França).

La seua pràctica artística s’articula entorn de l’arxiu, la memòria, la relació i agència de l’autor-espectador i les qüestions locals.

Les seves peces s’han mostrat en festivals com a Càmping (CND Paris), 10 Sentidos, ACT Bilbao o Ripoll és Dansa.

Ha treballat amb companyies com Celso Giménez-La Tristura, Tomàs Ibáñez-Visitants, La Coja Dansa, CIE Épiderme, Dunatacà o Annie Pui Lok. És docent en diferents centres de formació i ha impartit classes i tallers en el Conservatori Professional de Dansa de València.

aloma de balma

Aloma de Balma

Tesorera

Més informació

Ballaora i Docent

Ballaora en diferents tablaos de Madrid, Barcelona, València i Sevilla. Com a Casa Patas, Café de Chinitas, Cardamomo, Corral de la Pacheca, Corral de la Morería, La Carbonería, T de Triana, Torres Bermejas, Les Carboneras, La Bulería, Tablao de Carmen…

Titulada en Dansa Espanyola pel Conservatori ha treballat en diferents companyies com la de Cristóbal Reyes, María Juncal, José Luís Moreno (Òpera de Carmen), Domingo Ortega i María Pagés, viatjant per països com Mèxic, França, Nova York, Xipre, el Japó, Corea…

Ha fet classes a l’escola Flamenquería de Moscou i en la mateixa ciutat va estrenar un dels espectacle de la companyia Sal, Mel i Vida. Ha treballat en diferents projectes relacionats amb les Arts Escèniques : teatre, circ i televisió on ha participat com a balladora i coreògrafa. Presenta el seu propi espectacle PASSOS A ÍTACA en les Jornades Flamenques de Castelló en el 2008 , i mes tarda en el Teatre del Raval , PINTARES FlamencO un homenatge al pintor castellonenc Paco Puig. Obté màxima nota en el Màster d’Arts Escèniques de la Universitat Rei Joan Carles alhora que treballa com a solista en la Companyia Transit Dansa de María Rovira en homenatge a Carmen Amaya en l’espectacle…DE CARMEN. Ha pertangut a l’elenc de balladors solistes de FLAMENCO EXPERIENCE de Sara Lezana i Luciano en el teatre Apolo de Barcelona . El seu últim treball he estat per al nou espectacle AL AIRE de Rafael Amargo a Mallorca. El temps que no és de gira imparteix classes i actua en els tablaos esmentats.

Ha estudiat Interpretació a l’Escola d’Aprenentatge Actoral la Base i realitzat diversos cursos amb Fernando Piernas, José Manuel Carrasco, Montxo Armendáriz i Gràcia Querejeta. El seu aprenentatge en aquest camp ha estat principalment treballant per a publicitat, cinema i ficció.

Asun Noales Delegada Territorial Alacant APDCV

Carmela García

Vocal i Delegada Territorial Alacant

Més informació

Intèrpret, creadora i docent

Llicenciada en Coreografia i Tècniques d’Interpretació. Institut Universitari de Dansa “Alicia Alonso”, Universitat Rei Joan Carles, Madrid, 2005. Títol de Doctora, Excel·lent “Cum Laudae” per la Universitat Rey Juan Carlos, Madrid, Juny 2010. Actualment docent en el Grau de dansa de la Ucam. Membre i assistent de la Compañia Otradanza. Component de la nova producció 2021 del IVC ” La mort i la donzella ” de Asun Noales. I submergida en un nou projecte emergent , Cavi Canem, d’Alexander Espinoza.

XIMO PONCE Delegada Territorial Alacant APDCV

XIMO PONCE

Vocal i Delegat Territorial Alacant

Més informació

Gestor cultural y producción

Estudia tècnic superior en Documentació Arxivística i Biblioteconomia, i Gestió i Administració d’Empreses.

Desenvolupa la seva activitat professional en una de les multinacionals més importants de la Comunitat Valenciana com a gestor d’obra sent la seva funció més especialitzada l’elaboració dels informes econòmics, el control dels pressupostos d’objectius, de mercat i pressupostos definitius.

La seva trobada amb la Dansa es produeix per amor, fet que possibilita renunciar a la seva anterior ocupació i poder assumir la direcció de diverses escoles de Dansa i la gestió, administració i producció de la companyia de dansa de José Soriano des de fa 15 anys. En la seva formació complementària trobem diversos cursos de producció, cursos que posteriorment impartit en el Conservatori Superior d’Alacant.

Actualment col·labora de manera activa en la creació de les edicions de Mutxamel en Dansa, i com a delegat de la APDVC treballa en diverses taules sectorials a la província d’Alacant i València

Miguel tornero APDCV

Miguel Tornero

Vocal i Comissió d’Educació

Més informació

Creador, intèrpret i docent

Es forma en l’Estudi de Dansa María Carbonell (València) obtenint el títol professional de dansa en l’especialitat de dansa contemporània (2006).

En el pla pedagògic ha cursat estudis superiors en la Universitat de València, sent Graduat en Magisteri en l’especialitat d’Educació Física i Màster en Psicopedagogia.

Com a intèrpret de dansa contemporània ha treballat amb Britta Lieberknecht & Company (Alemanya) (2012/2014), Ananda Dansa (València) (2006/2013), Mou Dansa (València) (2009/2013), en el vídeodanza Transit del realitzador Marc Martínez (2006) i en la Companyia de dansa María Carbonell (València) (2004/2006).

En 2009 rep el Premi a Millor Intèrpret en l’especialitat de Dansa Contemporània en el Certamen Coreogràfic de la Ciutat de Sevilla ballant amb la companyia Mou Dansa, la peça Pure Pleasure de la coreògrafa Mónica Cervantes.

En 2010 comença a col·laborar amb la coreògrafa, ballarina i pedagoga Henar Fuentetaja i en 2013 crea al costat d’ella la companyia i projecte artístic-pedagògic CocinandoDanza per a la promoció i difusió de la dansa entre el gran públic. Des d’aquest projecte aborden la creació artística creant espectacles curts, de llarga durada i diferents formats amb suport del Institut Valencià de Cultura, l’Ajuntament de València, la Comunitat de Madrid i l’Ajuntament de Picanya, a més de desenvolupar activitats pedagògiques entorn a la dansa enfocades a públic escolar, àmbit docent, tercera edat i públic general.

Com a docent, imparteix classes des de 2006 de dansa contemporània, dansa infantil, Mètode Pilates i dansa clàssica per a adults en diferents centres de la Comunitat Valenciana. Des del projecte CocinandoDanza, coordina i és docent de 2014 a 2018 de l’Escola Municipal de Dansa de Meliana i ha col·laborat amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana en el seu projecte “Resistències Artístiques 2018-19” connectant el context educatiu formal amb la creació artística.

En 2019 forma part del Conservatori Professional de Dansa de València com a professor en la modalitat de Dansa Contemporània i des de setembre de 2019 és professor de Dansa Contemporània en el Conservatori Professional de Dansa d’Alacant “José Espadero”.

Les seves inquietuds en relació al món professional de la dansa li han portat a col·laborar activament amb la APDCV, sent president de la mateixa de 2011 fins a maig de 2015. Actualment continua col·laborant amb la APDCV des de la seva junta directiva formant part de la comissió d’Educació.

AMPARO FERRER APDCV

AMPARO FERRER

Vocal i Comissió d’Escoles de Dansa

Més informació

Docent i investigadora

Titulada superior de dansa com a pedagoga de dansa clàssica.Es forma en dansa clàssica, contemporània i jazz a València i a París, com a professional des del 1978.La seua carrera com Intèrpret recull el seu treball a la primera companyia de dansa contemporània creada a la ciutat de València GIAP (grup independent de les arts plàstiques) que fou dirigida per Anabel Conesa i José Argente l’any 1980. També fou ballarina de la companyia Ananda dansa.Crea la seua pròpia escola de dansa junt amb Pilar Mena, l’any 1989. Anys després, a partir de 1992, pren la iniciativa amb Gema Gisbert d’organitzar tallers per a professionals valencians, en els que venen molts coreògrafs internacionals a impartir-los.

 Actualment és directora pedagògica i empresarial a l’Escola de Dansa “Botànic espai de dansa”.Pertany a la Comissió de Treball de les escoles de dansa de l’APDCV.A hores d’ara, dedica el seu temps laboral a la direcció del centre “Botànic espai de dansa”,   on el seu objectiu fonamental se centra en tasques educatives de l’àmbit pedagògic, donant un suport ferm a la seua creença en el potencial de la dansa i del moviment com a mitjans de transformació social i generadors de coneixement, totalment necessaris dins del sector educatiu.

SONIA GONZÁLEZ SÁNCHEZ Delegada territorial Alacant APDCV

SONIA GONZÁLEZ SÁNCHEZ

Vocal

Més informació
Actualment és gerent i co dirigeix l’Escola de Dansa Pilar Sánchez d’Elx, que compleix més de mig segle de labor pedagògica. És una de les escoles de dansa més prestigioses de la província d’Alacant, és considerada una pedrera de professionals de la dansa ja que alumnes d’aquesta escola ara són pedagogs amb grau superior, intèrprets i coreògrafs de prestigi, que estan desenvolupant amb èxit les seves carreres professionals en el terreny nacional i internacional. Sonia ha impartit i imparteix Dansa Clàssica i Contemporània a tots els nivells, Iniciació a la Dansa Espanyola, Balls Socials, Dansa creativa, Dansa i joc en família, Dansa per a la Tercera edat, Dansa per a persones amb habilitat mixta. En 2017 inaugura la nova sala La Molinera, centre de dansa i estudis artístics i seu de l’Escola de dansa Pilar Sánchez que dirigeix i elabora paral·lelament a la docència una programació com a sala alternativa per a la mostra de treballs escènics en aquesta. En 2019 va ser diplomada en els tres nivells que atorga el Consell Internacional de Dansa de la UNESCO en dansa clàssica i contemporània.

Equip

Ana Henar Lorenzo Gestora cultural APDCV

Ana Henar Lorenzo

Gerència APDCV

Més informació

És Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Valladolid, Postgrau en Gestió Cultural (Gestió d’empreses culturals i Gestió de projectes culturals) per la UOC i Màster en Gestió Cultural especialitat en Arts Escèniques per la Universitat de València. Té experiència en coordinació i gestió d’organitzacions culturals, com a consultora en gestió de projectes i en producció de festivals i audiovisuals. Ha treballat en diferents entitats del sector, com la Federació d’Espais Teatrals Independents de la Comunitat Valenciana, el Centre Coreogràfic i ha col·laborat amb la Universitat de València com a assessora en jornades i altres projectes.
En els últims anys ha treballat al costat d’altres professionals en comissariats de cicles i jornades de pràctica escènica relacionades amb el cos i el moviment.
Des de novembre de 2017 és la gerent de la Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana.

Marta García Navarro Gestió de socis i comunicació APDCV

Marta García Navarro

Gestió de socis i comunicació

Més informació

Graduada en Psicologia per la Universitat de València, graduada en coreografia i interpretació de Dansa Contemporània pel Conservatori Superior de Dansa de València, màster de Gestió Cultural de la UV i l’UPV, actualment cursant el màster PERMEA d’educació y mediació a través de l’art. És creadora i intèrpret en les companyies La Lola Boreal, les Juntes, Col·lectiu Penja’m i Columpiant La Dansa amb les quals ha estrenat Mama (2018), nominada a millor peça de carrer en els Premis de les Arts Escèniques de l’IVC, Be Wine, my friend (2018), VOL II (2018), I+G (2019), No disc (2019), O_O (2020), Instrucciones para el devaneo (2020) MARRRR (2020) o R(MINDS) (2020), aquesta última producció publica de carrer de l’Institut Valencià de Cultura. També col·labora en projectes pedagògics com Dansa i No Gènere (projecte PLANEA) i Marrrr, un mar de plàstic (Resistències Artístiques del Consorci de Museus), a més ha treballat amb propostes d’inclusió social com Moments Art Dansa i Teatre. Des de 2019, imparteix classes de dansa contemporània, improvisació i composició en el Centre de Dansa Maria Carbonell. A més a més, desenvolupa tasques de gestió de socis i comunicación a l’APDCV i coordina la gestió de publics del Festival Russafa Escènica (València).