IV FESTA DELS PREMIS APDCV

LA IV FESTA DEL PREMIS APDCV ARRIBA EL  23 DE NOVEMBRE A LA MUTANT

 

 

NOVES CATEGÒRIES I UN LEMA CLAR #DANSARENXARXA

 

 

TORNA LA FESTA. TORNEM EL PREMIS APDCV. NOMINACIONS IV EDICIÓ

 

Després de dos anys torna la festa dels premis APDCV. Enguany sota el lema DANSAR EN XARXA. Celebrem la IV edició en la qual com a novetat s’afegeixen dues noves categories destacades: projecte social destacat i projecte pedagògic destacat.

Els Premis de la APDCV, pretenen reconèixer el treball dels i els professionals de la dansa valenciana i servir d’estímul als trajectòries dels creadors, els intèrprets i els docents de la dansa, perfils professionals als quals APDCV representa.

DANSAR EN XARXA I NOVES CATEGORIES

Dansar en xarxa és el lema triat per a aquesta IV edició dels premis. El treball de l’associació  durant la pandèmia fins al moment ha estat frenètic, treballant a nivell local, autonòmic i estatal pel professional de la dansa i per la seva difícil realitat. El treball en xarxa al costat de diferents  agents que conformen aquest teixit associatiu ha estat i és crucial per a continuar avançant i aconseguir canvis juntes.

La direcció dels premis d’enguany està a càrrec de Santi de la Fuente al costat del col·lectiu LES JUNTES format per Paula Pachón, Paula Romero, Noe Arcos i Marta García. Sens dubte, una direcció en xarxa que neix des de l’estar i crear juntes.

Una altra de les novetats d’enguany són les noves dues categories d’aquests premis: projecte social destacat i premi pedagògic destacat. Aquests projectes són indicadors de la potencialitat de la dansa, del seu abast i de la necessitat d’arribar a nous contextos més enllà l’espai d’exhibició. El potencial transformador de la dansa com a eina de canvi es posa en manifest en aquests premis 2021.

Per tant enguany seran 6 les categories que presenten aquests premis. creador/a destacada, intèrpret destacada, docent destacada, investigadora destacada projecte social destacat, I projecte pedagògic destacat.

A més, en aquesta edició també es comptarà amb un setè premi en el qual es valorarà la trajectòria i dedicació al sector de la dansa. Aquest premi a la trajectòria serà triat per la Junta Directiva de l’Associació i serà publicat en les pròximes setmanes.

 

 

 

NONIMACIONS

Després d’una primera fase oberta a la presentació de candidatures s’obre la fase final en la qual només els socis i sòcies poden votar els nominats en les 6 categories.

En la categoria intèrpret destacada estan Carmela García per la Mort i la Donzella, Paula Romero pel Conte de Persèpolis, Wilma Puentes per Fake Life i Eduardo Zuñiga per la Mort i la Donzella. En la categoria creadora destacada té una doble nominació Asun Noales per la Mort i la Donzella i per Vigor Mortis, Sandra Gómez per Bailar el Sonido, Tatiana Clavel i Raúl León pel Conte de Persèpolis, Paula Serrano per Antes de que todos los sepan, Gustavo Ramírez per la Soledad i Julia Irango per la Tragedia no es pa tanto.

Com a investigadora destacada estan nominades Carmen Giménez Morte, Rosario Rodríguez, Dolma Jover i Carolina Boluda i en la categoria de docent destacada són Mamen García, Eva Bertomeu, Paco Bodí, Santi de la Fuente, Rosa María Folgado, Carmela García i Noe Arcos les nominades.

Les noves categories vénen plenes de projectes amb trajectòria i reconeixement. En la categoria de projecte social destacat comparteixen nominació Cristina Puchades i Alicia Herrero amb la Dansa compartida amb malaltia mental, de Institut de dansa educocreativa i Acofem Xàtiva, Esther Mortes amb el seu projecte Ballet VAL+, Eva Moreno per  A QUELAR CABANYAL, Noe Arcos i Marta García amb el seu projecte O_O, Gema Gibert per Centre Caterina i finalment Virginia Lagarza i Aurora Diago amb el projecte Mobilitats Diverses.

Els projectes pedagògics nominats són: Babiesonly del Paula dels Arts i l’institut de dansa educocreativa i social (IDES) d’Alicia Herrero, València Dancing Forward, FIC EBC d’Eva Bertomeu, Projecte GO OD d’Una altra Dansa, Dansa i No Gènere, cos i espai de Marta García i Manuel Caldito i La Jove Companyia Gerard Collins de Mamen García.

Ara són els socis i sòcies els que tenen fins al 26 d’octubre per a triar el seu professional destacat en cada una de les categories. El lliurament de premis i el veredicte final ho sabrem el dia 23 de Novembre en La Mutant.

Més que mai necessitem trobar-nos en una festa i per això us esperem el 23 de Novembre. DANSEM EN XARXA A la IV FESTA DELS PREMIS APDCV.